Werkgroep Eerste Heilige CommunieDe werkgroep EHC begeleidt de kinderen van groep 4 en hun ouders bij de voorbereidingen voor de eerste heilige communie. Voor de kinderen is dit vaak een spannend, maar ook een feestelijk moment.
Tijdens een tweetal ouderavonden worden ook de ouders betrokken bij de voorbereidingen. Zij spelen immers een grote rol in de geloofsopvoeding.  Daarnaast helpen ouders via verschillende werkgroepen mee met de voorbereidingen. Zo is er een werkgroep die zich bezig houdt met de versiering van de kerk. Een aantal ouders helpt bij het in elkaar zetten van de viering zelf en een groep ouders houdt zich bezig met het goede doel. Elk jaar wordt er een nieuw goed doel gekozen onder het motto ‘je inzetten voor je naasten’.
Middels het project ‘kom maar in de kring’ praat, denkt en discussieert pastor Noordink een aantal maanden, wekelijks met de kinderen op school.

Naast deze werkgroepen leiden ouders groepjes kinderen rond tijdens de kijkochtend. Op die ochtend krijgen de kinderen een leerzame rondleiding door de kerk.
Als alle voorbereidingen zijn voltooid, vieren we met elkaar het feest van de Eerste Heilige Communie.

Spreekt deze werkgroep je aan, we kunnen altijd nieuwe leden gebruiken.