Jeugd

Aandachtshoekje

In de Mariakapel achterin de kerk wordt elke maand een aandachtshoekje ingericht.
Er wordt aan de hand van een kerkelijk feest, een periode uit het kerkelijk jaar (advent, vasten, de meimaand) of een thema ( vakantie, carnaval, eerste communie) een hoekje gemaakt waar u samen met uw kind ideeën op kunt doen om thuis zo’n plekje te maken.
Het zou mooi zijn als u daardoor in gesprek komt met uw kind over gelovige thema’s.
Veel suggesties hiervoor zijn ook te vinden op de website van Geloven Thuis.(www.geloventhuis.nl) Elke maand vindt u hier nieuwe ideeën.

Hieronder vind je voorbeelden van gebedjes om samen met je kinderen te bidden.
Gebedjes voor de herfst.

Bedankt!

Dank U God
voor de lekkere pas geplukte appels,
die we kunnen kopen in de winkel.
Voor de bladeren waarin ik kan schoppen en rollen.
Dank U voor de frisse morgenlucht,
die in mijn neus prikt als ik naar school ga.
Ik vind het leuk om naar mijn adem te kijken
die witte wolkjes maakt
en om met mijn lantaarntje met Sint Maarten
langs de deuren te gaan en veel snoep te krijgen
of lekker in mijn bed te kruipen
en naar de regen te luisteren die tegen de ramen tikt
Dank u voor de herfst!

 

De vogels

God, zegen de lentevogels
die kwetteren zoals een kind
die fladderen langs groene hagen
en zweven op de zachte wind

God, zegen de zomervogels
die zich verzamelen bij de kust
die drijven op de hoge golven
en juichen in hun snelle vlucht.

God, zegen de najaarsvogels
die zich voeden voor de reis
die de klamme, koude herfstlucht
vullen met hun schel gekrijs

God, zegen de wintervogels
die stil huppen in de sneeuw
die zich voeden met de zaden
van de zomer, lang geleden.

 

De vogel is gevlogen. Vrij zweeft hij door de ruimte. De vleugels tot het uiterste gespannen om een breed draagvlak te creëren. Thermiek drijft hem tot grote hoogten. Hij vliegt op de toppen van zijn kunnen. Verbazend hoeveel kracht lucht bezit. Zelfs van wind is goed te leven.

Toen het vangnet van sleur en saaiheid dreigde, sloeg hij zijn vleugels uit. Zonder zich te bezinnen zei hij het grijze bestaan vaarwel. Klapwiekend zocht hij op tijd de ruimte. In de wereld van wind en wolken heeft de vogel vrij spel. Onbesuisd cirkelen over bergen. Rakelings scheren langs kusten. Thuis boven land en zee. Met vaart en verve tart de vogel de zwaartekracht.

Hij koerst op de zon. Het licht van daarboven. Zijn trektocht wordt bepaald door de stralen van deze hemelse bron. Met het oog op morgen vliegt hij naar een nieuwe bestemming. De kop nieuwsgierig gebogen. De reis zal leren hoe sterk de spanwijdte van zijn vleugels is. Hoe ver zijn vleugels hem zullen dragen is onbekend. Maar daar zit deze vrijbuiter niet mee. Hij zit in ieder geval strak in de veren. Tot in de puntjes verzorgd.

En ach. Als hij tijdens de reis eens een veer moet laten, dan is dit voor deze vrije vogel geen verlies. Zijn verendek kan tegen een flinke stortbui. Vliegen is zijn lust en leven. Vreemde vogel die thuis wil blijven.

Uit: Redactieservice,
Jeroen Jeroense (tekst)
Carel van Gestel (fotografie)

 

Beschermengel
Cor dacht dat hij zijn vriend ‘Ja’ hoorde roepen, dus stak hij over zonder goed te kijken. Het volgende ogenblik lag hij midden onder de oplegger van een vrachtwagen. De wielen gingen net langs zijn hoofd en zijn benen. Ze raakten hem niet. Alleen zijn fiets was total loss. Cor en de chauffeur kwamen met de schrik vrij. `Je moet wel een beschermengel hebben gehad,’ zei zijn moeder achteraf. Of dat waar is? In de Bijbel komen beschermengelen niet voor. Maar het gaat wel over de vleugels van God die je beschermen. Laat mij schuilen bij u, onder uw veilige vleugels, staat er in een psalm. Sommige mensen stellen zich bij die vleugels een engel voor die hen beschermt. Als je daarmee bedoelt dat God ervoor zorgt dat je geen ongeluk krijgt, klopt dat niet. Klakkeloos oversteken loopt lang niet altijd goed af. Maar God beschermt je zeker wel. Je kunt bij hem altijd terecht. Al is het om uit te huilen. Veilig gevoel is dat.

Ria Pasterkamp (Psalm 61:5)

 

 

Vertrouwen

Gebed kan voor vleugels zorgen, als jij hem laat helpen.
Laat je vallen, laat je dragen.
Vertrouw op zijn kracht en vlieg

 

 

Geroepen!
Zoals een adelaarsjong z’n nest wordt uitgegooid om zijn vleugels uit te slaan, zo worden wij mensen door God geroepen om op eigen benen te staan. Gebruik je talenten ter ere van God. Zoals een christen ooit zei: ‘Jezelf onbelangrijk maken, daarmee bewijs je de wereld geen dienst. Er is niets verlichts aan je klein maken. Wij zijn allemaal bedoeld om te stralen als kinderen. Wij zijn geboren om de glorie van God die in ons is te openbaren. Die is niet alleen in sommigen van ons, die is in iedereen!’

Daniëlle, 17 jaar

 

Teksten uit: Een zoutkorrel voor elke dag

 


DSC_0810 deel
Doopzondagen

Op  zondag 3 december is er weer gelegenheid om uw kind te laten dopen, opdat hij/zij in de genade van God wordt opgenomen en tevens gaat behoren tot de gemeenschap van gelovige mensen. Wilt u in verband met de voorbereidingen het liefst voor de Kerstdagen contact opnemen met de pastorie of het parochiesecretariaat (tel. 390924)?

 

 

 

 

 

Jeugdkoor Spirit

Zaterdag 30 september heeft het jeugdkoor hun nieuwe naam bekend gemaakt.
Al zo’n 30 jaar bestaat het koor. Eerst begonnen als kinderkoor, later werd de naam jeugdkoor gebruikt. Toch bestond de wens voor een eigen naam al een aantal jaren.
Nu dan heeft het koor, samen met hun dirigente Odette en pianist Paul, de hoofden bij elkaar gestoken en samen nagedacht over die naam.
Zoals in de viering zo mooi werd gezegd;
“Alles wat we in het leven doen en laten, heeft te maken met de Heilige Geest.
Hij geeft ons geestkracht, die kracht willen we door laten schemeren in de naam van het koor.
De naam van ons jeugdkoor is vanaf heden: JEUGDKOOR SPIRIT!”

 

Het jeugdkoor wil ook graag uitbreiden, dus… zing jij graag kom dan meezingen!Ook als je niet meer op de basisschool zit, maar op het voortgezet, dan ben je ook zeker welkom!

 

 

Wanneer zingt het Jeugdkoor

   9 december 19.00 uur
24 december 19.00 uur   Kerstavond
31 december 19.00 uur  Oudjaar, alle koren samen

 

 

Activiteit op vrijdagavond
15 december

 

Welke jongeren willen de handen uit de mouwen steken voor een ander?

Ieder jaar trekken honderden jongeren uit heel Nederland de werkhandschoenen aan om mee te helpen aan de bouw van huizen, latrines, klinieken en scholen in verschillende ontwikkelingslanden.De projecten worden onder het motto   ‘bouwen aan verandering’ georganiseerd door de christelijke organisatie World Servants uit Wolvega. Je bouwt voor een ander en je bouwt aan jezelf.

Een project bestaat uit drie onderdelen, namelijk: bouwen, cultuur en geloof. Specifieke technische vaardigheden zijn niet vereist. Naast de bouwactiviteiten is er tijd om kennis te maken met de plaatselijke bevolking.Iedere deelnemer draagt bij aan de kosten van het project via een eigen deelnemers-bijdrage. Hier worden onder andere de reis en het verblijf, verzekeringen en een deel van de bouwmaterialen van betaald. Het is een behoorlijk bedrag, dat door de meeste deelnemers bij elkaar wordt gebracht door het organiseren van sponsor- en verkoopacties. In Heino o.a. door de potgrondactie.

20 % moet door de deelnemer zelf betaald worden. Dit kan ook door persoonlijke acties zoals de eindejaarsduik bijeengebracht worden.Een World Servants-project is meer dan bouwen alleen. Deelnemers bouwen ook aan zichzelf door alles wat zij meemaken en doen tijdens een project en door de ontmoeting met mensen die in een land leven met een heel andere cultuur. Daarom is het motto van World Servants: ‘bouwen aan verandering’. Je bouwt voor een ander en aan jezelf.

Een groot aantal jongeren uit Heino is al op project geweest. Ook deze winter willen wij weer met een nieuwe groep starten die in de zomer van 2019 op project zal gaan.De activiteiten voor deze winterperiode zijn o.a. de bekende potgrondactie die zijn hoogtepunt kent in het bezorgen van de potgrond zakken in maart. Ben jij in de zomer van 2019 minimaal 17 jaar oud en lijkt jou dit een uitdaging, neem dan (graag zo spoedig mogelijk) voor meer informatie contact op.

Marcel van Beek tel. 390130 mhemvanbeek@gmail.com

 

 

Jaarlijks uitje van de misdienaars en het jeugdkoor.

Voor de zomervakantie begon, zijn de kinderen nog een dagje uit geweest als dankjewel voor hun inzet het afgelopen jaar. Zaterdag 24 juni was het zover. Deze dag zijn we met een aantal auto’s richting Hellendoorn gegaan. Daar zijn we op avontuur geweest in het pretpark. Ondanks dat we af en toe regen hadden, was het een geslaagde dag. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Meer  Foto’s

Hieronder een kort verslagje van de dag.

Hoi,

Wij vonden het uitje erg gezellig!!! Er waren veel leuke attracties. Het schommelschip, de zweefmolen, wildwaterbaan, het scheve huis en nog een achtbaan. Een leuke speeltuin.
In de schommelboot kreeg je steeds een raar gevoel in je buik.
Bij de zweefmolen werd je steeds een stukje omhoog getrokken en daarna ging je schuin rond.
De wildwaterbaan ging steil omhoog en dan keihard naar beneden. Het scheve huis was magnetisch,je rolde een bal weg en deze kwam gelijk weer terug. De gewone achtbaan had hele leuke bochten!

Ondanks de regenachtige dag vonden wij Hellendoorn erg leuk!!!!
Groetjes Sanne,Norah en Tessa

 

Jeugdactiviteit en afscheid Thea

Op vrijdag 21 juli was de laatste activiteit voor de zomervakantie. Deze avond namen we afscheid van Thea Soesman na vele jaren! Mede dankzij haar immer enthousiaste inzet hebben vele kinderen door de jaren heen kunnen genieten van deze vrijdagavonden. Maar nu was het dan toch tijd om afscheid te nemen en het stokje door te geven aan anderen. We hebben er een supergezellige avond van gemaakt. De avond begon bij Thea thuis met een barbecue. Uiteraard hadden we wel gezorgd voor een leuk afscheidscadeau voor haar. Tussendoor was er dan ook een moment van een kleine toespraak en het uitpakken van de cadeautjes. Daarna gingen we vrolijk door met de barbecue, geholpen door het mooie weer die avond. Na een ijsje gingen we op de fiets richting de Tippe. Hier konden de kinderen nog lekker zwemmen tijdens de disco-avond. Maar aan alle leuke dingen komt natuurlijk een eind en zo ook aan deze avond. Nadat iedereen zich weer had omgekleed sloten we de avond af met een zakje chips en het uitzwaaien van de kinderen. Iedereen kon nu gaan genieten van de zomervakantie. We willen Thea nogmaals hartelijk danken voor al die creatieve, gezellige, actieve avonden. We zullen je nog wel missen hoor!!
Meer foto’s
Na de zomervakantie gaan we weer verder met de jeugdactiviteiten. Zoals er al te lezen stond in een eerdere editie van kerkepad, hebben we het team kunnen versterken met 2 extra mensen. We hebben er zin in.

Met ingang van september 2017 gaan Leonore van der Linden en Marion Eikelboom helpen met het organiseren van de activiteiten voor de jeugd.
We wensen ze veel succes en plezier deze avonden.