Jeugd

Aandachtshoekje

In de Mariakapel achterin de kerk wordt elke maand een aandachtshoekje ingericht.
Er wordt aan de hand van een kerkelijk feest, een periode uit het kerkelijk jaar (advent, vasten, de meimaand) of een thema ( vakantie, carnaval, eerste communie) een hoekje gemaakt waar u samen met uw kind ideeën op kunt doen om thuis zo’n plekje te maken.
Het zou mooi zijn als u daardoor in gesprek komt met uw kind over gelovige thema’s.
Veel suggesties hiervoor zijn ook te vinden op de website van Geloven Thuis.(www.geloventhuis.nl) Elke maand vindt u hier nieuwe ideeën.

 

thema ‘Tijd voor de tijd’. Welke tijd van de dag is het?
De dag duurt van zonsopgang tot zonsondergang. Van ochtendgloren tot avondrood. Als we willen weten hoe laat het is, kijken we meestal op ons horloge, telefoon of de klok.
Kijk je ook wel eens naar buiten, naar de stand van de zon? Staat hij laag of hoog aan de hemel? In het oosten, westen of zuiden? Kijken naar de zon is een mooie manier om je bewuster te zijn welk moment van de dag het echt is. Vroege ochtend, midden op de ochtend, middaguur, middag, namiddag, vooravond, avond. In september zal het twee uur korter licht zijn.

We geloven dat niet alleen de seizoenen maar ook het licht ons gegeven is. Om dankbaar voor te zijn, om van te genieten.


DSC_0810 deel
Doopzondagen

Op  zondag 3 december is er weer gelegenheid om uw kind te laten dopen, opdat hij/zij in de genade van God wordt opgenomen en tevens gaat behoren tot de gemeenschap van gelovige mensen. Wilt u in verband met de voorbereidingen het liefst voor de Kerstdagen contact opnemen met de pastorie of het parochiesecretariaat (tel. 390924)?

 

Jaarlijks uitje van de misdienaars en het jeugdkoor.

Voor de zomervakantie begon, zijn de kinderen nog een dagje uit geweest als dankjewel voor hun inzet het afgelopen jaar. Zaterdag 24 juni was het zover. Deze dag zijn we met een aantal auto’s richting Hellendoorn gegaan. Daar zijn we op avontuur geweest in het pretpark. Ondanks dat we af en toe regen hadden, was het een geslaagde dag. De kinderen hebben zich prima vermaakt.

Meer  Foto’s

Hieronder een kort verslagje van de dag.

Hoi,

Wij vonden het uitje erg gezellig!!! Er waren veel leuke attracties. Het schommelschip, de zweefmolen, wildwaterbaan, het scheve huis en nog een achtbaan. Een leuke speeltuin.
In de schommelboot kreeg je steeds een raar gevoel in je buik.
Bij de zweefmolen werd je steeds een stukje omhoog getrokken en daarna ging je schuin rond.
De wildwaterbaan ging steil omhoog en dan keihard naar beneden. Het scheve huis was magnetisch,je rolde een bal weg en deze kwam gelijk weer terug. De gewone achtbaan had hele leuke bochten!

Ondanks de regenachtige dag vonden wij Hellendoorn erg leuk!!!!
Groetjes Sanne,Norah en Tessa

 

Jeugdactiviteit en afscheid Thea

Op vrijdag 21 juli was de laatste activiteit voor de zomervakantie. Deze avond namen we afscheid van Thea Soesman na vele jaren! Mede dankzij haar immer enthousiaste inzet hebben vele kinderen door de jaren heen kunnen genieten van deze vrijdagavonden. Maar nu was het dan toch tijd om afscheid te nemen en het stokje door te geven aan anderen. We hebben er een supergezellige avond van gemaakt. De avond begon bij Thea thuis met een barbecue. Uiteraard hadden we wel gezorgd voor een leuk afscheidscadeau voor haar. Tussendoor was er dan ook een moment van een kleine toespraak en het uitpakken van de cadeautjes. Daarna gingen we vrolijk door met de barbecue, geholpen door het mooie weer die avond. Na een ijsje gingen we op de fiets richting de Tippe. Hier konden de kinderen nog lekker zwemmen tijdens de disco-avond. Maar aan alle leuke dingen komt natuurlijk een eind en zo ook aan deze avond. Nadat iedereen zich weer had omgekleed sloten we de avond af met een zakje chips en het uitzwaaien van de kinderen. Iedereen kon nu gaan genieten van de zomervakantie. We willen Thea nogmaals hartelijk danken voor al die creatieve, gezellige, actieve avonden. We zullen je nog wel missen hoor!!
Meer foto’s
Na de zomervakantie gaan we weer verder met de jeugdactiviteiten. Zoals er al te lezen stond in een eerdere editie van kerkepad, hebben we het team kunnen versterken met 2 extra mensen. We hebben er zin in.

Met ingang van september 2017 gaan Leonore van der Linden en Marion Eikelboom helpen met het organiseren van de activiteiten voor de jeugd.
We wensen ze veel succes en plezier deze avonden.

 

Terug uit Malawi

De afgelopen drie weken ben ik met World Servants op reis geweest naar Rukuru, een dorpje in Malawi. Daar heb ik samen met 28 anderen gebouwd aan lerarenwoningen en latrines.
Toen we aankwamen werden we dansend en zingend verwelkomd door mensen uit de hele omgeving. Ook in de weken erna waren er veel lokale mensen samen met ons aan het bouwen. Het is erg mooi om te zien hoe blij en dankbaar de mensen daar zijn ondanks de weinige bezittingen die ze hebben. Het was een bijzondere reis die ik me ongetwijfeld zal blijven herinneren.

Julia Claassen

Worldservants jongeren terug uit Malawi

Afgelopen zomer zijn 4 jongeren vanuit onze gemeenschap naar Malawi geweest om daar te bouwen aan lerarenwoningen en latrines. Zij hebben daar hard gewerkt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit werd mede mogelijk gemaakt door uw ondersteuning. Inmiddels zijn zij terug. Wilt u weten hoe het ze vergaan is en wat ze hebben bereikt? Kom dan naar de terugkomviering op zaterdagavond  9 september en/of naar hun presentatie aansluitend in het parochiecentrum (aanvang ± 20:15).

Doe mee!
Ben jij in 2019 minimaal 16 jaar en het lijkt jou leuk om ook een keer op project te gaan? Kom dan ook. Betere informatie of indrukken dan van deze jongeren kun je niet krijgen.

 

Wanneer zingt het Jeugdkoor

30 september 19.00 uur
   4 november 19.00 uur
   9 december 19.00 uur
24 december 19.00 uur   Kerstavond
31 december 19.00 uur  Oudjaar, alle koren samen

Activiteit op vrijdagavond

29 september
10 november
15 december

 

 

 

 

 

 

 

 

MIDZOMERNACHTWANDELING.

Wat een mooie nacht! Windstil, droog, een mooie hemel.
Net zoals voorgaande jaren sponsorden De Pompedoers door te zingen tot de eerste wandelaars om ± half elf vertrokken in de schemering van zaterdagavond.
Veiligheidshesjes, fakkels en zaklampen, zorgden voor zicht en gezien worden.

 

 

 

 

 

De deelnemers van de tweede wandeling kwamen
± 01.55 uur weer terug bij het parochiecentrum.
Daarna waren er buiten de organisatie geen deelnemers meer. Helaas!
De sfeer was goed, de belangstelling viel tegen.

Op 1 juli is de uitzwaaiviering in de RK Kerk.
Julia vertrekt op 8 juli.
Kelly, Saskia en Iris vertrekken op 7 augustus.
Na de zomervakantie zal de terugkomviering zijn met na afloop een presentatie van de jongeren waarin zij vertellen over hun ervaringen. Meer nieuws daarover volgt nog.

 

Iedereen die door mee te wandelen of op een andere manier de jongeren gesteund heeft,

HARTELIJK BEDANKT!

Vrolijke groet van,
Kelly, Saskia, Iris, Julia.

 

 

 

 

  Foto’s Palmpasen

 

 

 

 

 

 Potgrondactie 2017 foto’s , verslag volgt

 

  Foto’s Vormelingendag

 

Jeugdactiviteit Bingo

Op vrijdag 24 maart was er weer een activiteit gepland voor de misdienaars en het jeugdkoor. Ditmaal werd er een heuse bingo gehouden compleet met leuke prijsjes.
Voor wat drinken en iets te knabbelen tijdens de bingo was ook gezorgd. Dus toen het rustig in de zaal was geworden konden de balletjes gaan draaien. 1 voor 1 kwamen er steeds meer getallen voorbij. De spanning werd steeds meer merkbaar. Wie zou de eerste bingo krijgen!?
Na een poosje viel deze dan toch en mocht de gelukkige winnaar een prijs uitzoeken. Zo ging de avond voort, met elke keer een goede bingo. De kinderen zaten goed op te letten, zodat er niet gezongen hoefde te worden voor een valse bingo.
Om iedereen wel met een prijsje naar huis te laten gaan werd er ook gedeeld in prijzen. Had iemand vaker dan 2x bingo dan mocht zij wel een prijsje uitzoeken, maar moest deze gegeven worden aan iemand die nog geen geluk had gehad in het spel.
Zo ging op het eind van de avond iedereen tevreden naar huis met iets leuks.
Het was weer een geslaagde avond!
Thea en Natascha

 

 

 

 

 

 

 

Eindejaarsduik WSE/KESA Jongeren

In de zomer van 2017 jaar gaan een viertal jongeren op project in Malawi om daar te bouwen aan toiletten en lerarenwoningen. Het geld om dit mogelijk te maken wordt bijeen gebracht door middel van acties zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse potgrond actie en de midzomernachtwandeling. Een deel van het geld moeten de jongeren zelf bijeenbrengen via persoonlijke acties. Zo’n actie is een eindejaarsduik. Ze dienen dan zelf te zorgen voor sponsoren. Een aantal van de jongeren nam op zaterdag 24 december deel aan de Dive-2-Change duik (eindejaarsduik) in de Zeumerse plas te Voorthuizen. Het weer was dit keer beter dan 2 jaar geleden toen de jongeren in een sneeuwstorm het water in gingen. Warm is anders en dan toch in je zwemkleding het water in te gaan bij een watertemperatuur van een paar graden boven nul. Geweldig wat een inzet van de jongeren.
Iedereen die belangstelling heeft getoond en gesponsord.

HARTELIJK BEDANKT !!!!

Meer te lezen over Dive2Change inclusief een film over de duik is te vinden op internet: https://www.youtube.com/watch?v=ZKwlkYqHj8M