Website

Hieronder staat een artikel uit 2009. Sindsdien is de site weer veranderd. Omdat u deze pagina gevonden hebt, zal het niet nodig zijn om hier verdere uitleg over de site te geven.

Overgenomen uit parochieblad nr 21,2009

DE VERNIEUWDE WEBSITE VAN ONZE PAROCHIE

Misschien is het u opgevallen dat op de voor-en achterkant van nummer 20 van ons parochieblad een nieuw adres stond van de website van onze parochie: www.rkkerkheino.nl Wanneer u nog gebruik maakt van het oude adres (www.parochieheino.nl), wordt u automatisch doorgelinkt naar de nieuwe website.

Omdat er behoefte was aan een site met meer mogelijkheden is het idee ontstaan om tot een nieuw ontwerp te komen. De nieuwe site is ontworpen door Tobias van Beek. Tobias heeft aangeboden deze klus aan te pakken, ook al omdat hij kennis van zaken heeft en tijd had om dit te doen. Het parochiebestuur heeft graag van die kans gebruik gemaakt.

Tijdens het ontwerp is er voortdurend overleg geweest met het bestuur over het uiterlijk van de site, zoals de indeling, de kleur en het lettertype. Gedurende de ontwerpfase was er constant de mogelijkheid voor het bestuur om commentaar te leveren  en ideeën en wensen kenbaar te maken.

Hoe is de website uiteindelijk geworden? Voor alle teksten is er gekozen voor het lettertype Tahoma in blauw. Omdat het een rustige en duidelijke website moest worden, is er geen gebruik gemaakt van allerlei technische mogelijkheden, zoals geluid en bewegende beelden.

Aan de bovenzijde van elke pagina staat een fotobalk met een aantal fotootjes van de buitenzijde van de kerk, het interieur en het kerkhof. Op de achtergrond van elke pagina staat een foto van de ingang van de kerk . De deur is open waarmee wordt aangegeven dat iedereen van harte welkom is. Onder de kopjes “Vieringen”, “Nieuws” en “Agenda” vindt u berichten en artikelen die ook in het parochieblad zijn gepubliceerd.

Nieuw is, onder het kopje “Organisatie”, de vermelding van alle werkgroepen en koren onderverdeeld in de werkvelden. De werkgroepen/koren hebben hiervoor de nodige informatie zelf aangeleverd. Van sommige werkgroepen wordt nog informatie verwacht.

Onder de fotobalk staan twee kleine symbolen: een printer en een envelop. Door de printer aan te klikken krijgt u een zwart afdrukvoorbeeld zonder fotobalk, menu en zoekmachine. Door in het afdrukvoorbeeld nogmaals op de printer te klikken krijgt u een afdruk in zwart. De envelop geeft de mogelijkheid om de link naar deze website naar iemand anders te mailen.

Als u niet zo snel kunt ontdekken waar iets te vinden is, kunt u gebruikmaken van de zoekmachine links onderaan de bladzijde. De site wordt bijgehouden door Raymond Smit, die dat ook al deed bij de oude site.

We zijn erg blij dat hij bereid is dat te blijven doen. Hij houdt zich bezig met plaatsing en indeling van de aangeleverde kopij en is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de teksten.

Wij bedanken alle mensen die op een of andere wijze hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de nieuwe site. We hopen dat de nieuwe website zal bijdragen aan een goede communicatie tussen alle parochianen en zo de gemeenschapsopbouw kan bevorderen. Ook hopen we dat  niet-parochianen met behulp van de site een goed beeld krijgen van onze parochiegemeenschap.

De redactie