Katholieke Bond Ouderen afdeling Heino

Op de foto staan de leden van het bestuur van KBO Heino:
Zittend van links naar rechts: Dinie van de Vegt, Rineke Plat, Berta Schotman
Staand van links naar rechts: Harry Ogink, Gerard Ogink, Harm Kerdijk, Gerard van Langen.

Na vele maanden waarin niets kon en mocht, hebben we alweer twee mooie activiteiten gehad.
Eerst een sportmiddag met klootschieten.  Het was heel fijn om elkaar, na zoveel tijd, weer te ontmoeten, samen iets te doen en te horen hoe het gaat, samen te praten en samen te lachen.
Onze tweede activiteit was een goedbezochte ontmoetingsmiddag op het plein voor het parochiecentrum. We genoten van koffie en thee, onderling gesprek,een quiz, een hapje en een drankje. Het doel van deze middagen: ontmoeting en gezelligheid, is ruimschoots gehaald!

De KBO organiseert  diverse activiteiten, vaak samen met onze zusterbond, de PCOB, denk aan het najaarsreisje dat eind september is gehouden. De maandelijkse fietsmiddagen zijn weer opgestart, de wekelijkse soosmiddagen beginnen weer. En er staan ook weer wat  vrolijke en informatieve middagjes op het programma.

De KBO is een landelijke organisatie met plaatselijke afdelingen. De afdeling Heino telt bijna 400 leden, onder wie 45 vrijwilligers. Senioren praten via de KBO volop mee over zaken die voor hen tellen:  belangenbehartiging rond wonen, zorg en welzijn. Houden we onze koopkracht op peil? Wat doet de gemeente voor hun senioren? Kan ik hulp krijgen bij bv de belastingaangifte? Hoe blijf ik mobiel? Help: alles gaat digitaal, hoe doe ik dat?

We kunnen ook van elkaar leren. In het maandelijkse KBO/PCOB Magazine staan leuke interviews en veel interessante artikelen, zo blijven we ook op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op meerdere vlakken die voor ons, senioren, belangrijk zijn.

Kom en doe mee!

Wilt u lid worden of wilt u meer informatie, neem dan contact op met de ledenadministrateur,
Gerard Ogink via 06-28297971 of gerard.ogink@ziggo.nl