Klussengroep Lierderholthuis

 

Er is ons gevraagd iets over het werk te vertellen wat wij zoal doen aan de kerk. Wij proberen de kerk zo goed mogelijk te onderhouden. De kerk moet toegankelijk blijven voor iedereen. Zo hebben wij de hellingbaan aangelegd naar de ingang van de kerk. Enkele jaren geleden hebben wij een toilet gerealiseerd bij de sacristie die invalide-vriendelijk is. Het portaal van de kerk is opgeknapt en daarin is ook een Mariakapelletje gekomen. De kerk is overdag open zodat men hier een kaarsje kan opsteken.
Op dit moment zijn wij bezig bovenin de kerk. Boven de gewelven hebben wij een nieuwe loopbrug aangelegd omdat de oude niet meer aan de veiligheidseisen voldeed.
Om de ladder, die reikt van koor tot in de toren, is ook vanwege de veiligheid een kooi geplaatst.
Wij hebben nu de galmborden eruit gehaald om deze te renoveren en te schilderen. Door roest vorming worden ook de oplegijzers voor de galmborden vervangen door gegalvaniseerde.
Bij deze en meer van dit soort klussen doen we eerst het voorbereidende werk en als het er dan op aan komt zijn er heel veel vrijwilligers die ons dan komen helpen, zowel uit de geloofsgemeenschap als vanuit de inwoners van Lierderholthuis.
Voor volgend jaar staan de balken onder de klokkenstoel op de planning voor onderhoud. Ook de vloeren in de spits van de kerk en de ladders die daar staan moeten gerestaureerd worden.
Tevens moet in de sacristie nog een nieuwe deur komen en de zoldervloer moet nog nagezien en opgeknapt worden.
Er blijft altijd werk aan de kerk, om hem in goede en veilige staat te houden voor zowel de geloofsgemeenschap als voor het dorp Lierderholthuis.