Kerkradio

Al vele jaren kunnen mensen in onze parochie gebruik maken van de kerkradio. Het woord kerkradio is nog afkomstig van voorheen, toen het via een abonnement van de KPN rechtstreeks op een radiozender te horen was. In 2004 zijn ze hiermee gestopt omdat de uitzending binnen het bedrijf te duur zou zijn. De kerk is op zoek gegaan naar een alternatief, dat goedkoper was en toch aan de eisen voldeed.

In de toren is toen een zender geplaatst. Zodra een viering begint zet de koster een schakelaar om, en via een portofoon is de dienst dan te beluisteren.De zender (waarvoor jaarlijks zendrechten betaald moeten worden) heeft een reikwijdte van ongeveer 5 Km.
Dat er een enkele keer een storing is of geruis, komt doordat het dan te druk is in de ether, of een technische storing in de kerk.
Sinds enkele jaren zijn de meeste portofoons verwisseld door een groter exemplaar dat op het lichtnet is aangesloten.Wanneer de radio eenmaal thuis geplaatst is hoeft men er verder niets aan te doen, gewoon altijd aan laten staan, de koster in de kerk schakelt de radio uit.
Ondanks dat de radio’s redelijk goed zijn, komt het soms toch voor dat er een telefoontje van een luisteraar komt, die zegt dat de kerkradio het niet goed doet, of slecht te beluisteren is. Meestal is het dan snel opgelost door een nieuw toestel te brengen.
Op dit moment heeft de kerk ruim 30 luisteraars, die wekelijks de viering bijwonen. In al de jaren dat de kerkradio aanwezig was in de kerk, is het abonnement nog nooit verhoogd.
Als iemand interesse heeft, plaatsen we de radio eerst op proef, en na enkele maanden vraagt men een bijdrage van € 7.50 per maand.
Ook heeft het locatiebestuur besloten om de kerkradio niet te verkopen, wat in andere parochies soms wel mogelijk is.
Indien u gebruik wilt maken van deze service van de kerk kunt u contact opnemen met:

Anton Wilms tel. 392275
Jan Holtkuile 391620