Jeugdkoor Spirit

Door gebrek aan leden is het koor gestopt met de wekelijkse repetitie. Het functioneert nu als gelegenheidskoor. De dirigente oefent dan met de kinderen die willen zingen de liederen voor 1 viering.

Ons Jeugdkoor Spirit waar ik al nu zo’n 2 ½ jaar dirigent van ben is een vaste vrijwilligersclub in de parochie. Samen met Paul de Vroome onze pianist maken wij er elke vrijdag een fijn uurtje van.

Toen ik een jaar aan het werk was bij Spirit kwam er een vraag vanuit de kerkgangers en de kinderen waarom het koor eigenlijk geen naam had. Ik was hier verder niet van op de hoogte, maar langzaam begon zich bij mij de gedachte te vormen dat we eens naar een naam moesten gaan kijken.
We zijn met de kinderen in overleg gegaan, er kwamen namen voorbij als “De engeltjes” en “Vuurvliegjes”, maar plots dachten we wat zitten de kinderen toch vol energie. Hoe konden we dat nou naar iets kerkelijks vertalen. De woorden geestdrift en kracht kwamen naar voren en zo besloten we de naam Spirit te kiezen. Spirit betekent tenslotte geest, maar ook kracht.

Als je gaat kijken naar het feest van Pinksteren, dan gaan de leerlingen van Jezus op pad met zijn geest en verspreiden op verschillende manieren het Evangelie. De Jeugd doet dat op hun eigen manier.

Door de liederen naar deze tijd te halen geven de kinderen/jeugd weer een nieuwe dimensie aan het zingen in een koor. Paul en ik hopen dat we het komende jaar weer kinderen erbij krijgen om zo de doorstroom te kunnen garanderen.

Oproep: Heeft u misschien kinderen/kleinkinderen die het heel erg leuk vinden om te zingen, dan zijn wij de perfecte hobby. Spirit repeteert elke vrijdag (buiten de vakanties om)van 18:45uur tot 19:45 achter de kerk in het parochiecentrum. Kom gerust eens een keertje kijken.

Odette Fiselier