Het aandachthoekje

Natascha Berendijk

Het aandachtshoekje

Het aandachtshoekje in de kerk bestaat al een flink aantal jaren. De dames Truus Brouwer, Dinie Koenjer en Corry Melenhorst zijn dit gestart. Na een aantal jaren dit te hebben gedaan hebben ze het stokje doorgegeven. Ik, Natascha Berendijk, ben op een gegeven moment gevraagd om dit over te nemen. Dit heb ik op mij genomen en sindsdien heb ik al menig thema aangekleed achter in de kerk. 

Op de basisschool de Dolfijn staat ook een aandachtshoekje. De 2 hoekjes werden altijd afhankelijk van elkaar ingevuld. Sinds begin 2022 zijn we begonnen met een samenwerking. Hoe mooi zou het zijn om beide hoekjes op elkaar aan te laten sluiten. Samen met Jose Lipman, lerares op de Dolfijn, bereid ik nu de thema’s voor. Dus hetzelfde hoekje wat achter in de kerk staat, kun je nu ook vinden op school.

Het aandachtshoekje is bedoeld als hulp voor ouders in onze parochie om kinderen kennis te laten maken met ons geloof in God en Jezus. Het hoekje kan helpen het gesprek aan te gaan hierover, verhalen te verduidelijken en samen het geloof te beleven.

Met regelmaat wordt er een nieuw thema neergezet. Dit kunnen vaste kerkelijke feesten zijn, zoals Pasen, Advent en Kerst, maar ook thema’s welke te maken hebben met het seizoen of zomaar eens een Bijbelverhaal uitgelicht. Soms is er ook een extraatje in het hoekje te vinden in de vorm van een gebed, een kleurplaat of een knutsel. Deze zijn altijd zo mee te nemen en kun je thuis met de kinderen doen. Kom maar eens kijken voor inspiratie. Zo kun je misschien thuis ook een hoekje realiseren in de woonkamer op een tafeltje of de kast. Ook kun je voor inspiratie kijken op www.geloventhuis.nl