Onze hertjes

Vele inwoners van Heino weten niet anders dan dat er altijd hertjes bij de kerk hebben gelopen. Het lijkt ook wel zo, want wijlen pastoor J. Elfrink bracht ze midden zestiger jaren mee uit Apeldoorn, toen hij hier pastoor werd. Samen met een aantal krielkippen waren de herten zijn grote hobby. Nadat de pastoor met emeritaat ging, bleven de hertjes er lopen en bij zijn overlijden werden ze aan de kerk geschonken.

Meer dan 40 jaar lopen er nu dus al enkele herten bij de parkeerplaats achter de kerk en de pastorie. Voor kinderen en senioren, maar ook voor vele anderen is het een trekpleister. Even naar de hertjes, even wat brood brengen, kool, sla of iets dergelijks brengen dat is leuk.
Alleen jammer dat sommigen het hertenkamp als groencontainer gebruiken. Sinaasappels, bananen, witlof, gazongras, verschimmeld brood, plastic zakken enzovoort. Allemaal dingen die de herten niet lusten, of ze worden er ziek van. Daarom een oproep: “Voer met mate” en maak van ons hertenkamp geen vuilstortplaats. Maar een plek waar de hertjes met plezier kunnen vertoeven en waar jong en oud zich niet hoeven te ergeren aan afval dat er niet thuis hoort.

Laat de hertjes, voor iedereen in ons dorp, een trekpleister blijven.

Contactpersoon voor de verzorging van de herten is:

J. Mars
Wilgenroosje 34
Tel. 393078