Eerste Heilige Communie – Goede Doel

Tijdens de voorbereiding van de Eerste Communie zetten de kinderen zich ook altijd in voor een goed doel. Dit omdat het ook belangrijk is om iets voor je naaste te doen. De kinderen

mogen altijd zelf het goede doel uitkiezen.

Dit jaar had de groep gekozen voor KIKA. Stichting Kinderen Kankervrij zet zich in voor wetenschappelijk onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkankerbestrijding. Een prachtig doel! De kinderen hebben individueel geld in- gezameld op verschillende manieren, onder andere door bijvoorbeeld cupcake-verkoop.

Maar ze wilden als groep ook iets gezamenlijk doen. Dit werd een sponsorloop. Via een QR-code kon er gesponsord worden. Op woensdag 22 mei was het dan zover. Aansluitend aan de laatste bijeenkomst verzamelden de kinderen zich op het plein voor het parochiecentrum voor de start. Ook pastoor Monninkhof was aanwezig, niet om het startsein te geven, zoals u misschien zou denken, maar om samen met de kinderen mee te lopen! Ondertussen had zich al publiek verzameld langs de te lopen route tussen het parochiecentrum en de voorkant van de kerk.

Na het startsein liepen de kinderen en de pastoor fanatiek hun rondjes. Bij elk voltooid rondje werd er een stempel gezet bij de stempelpost die ze passeerden bij het parochiecentrum. Menig rondje werd gelopen, de 1 ging snel, de ander wat minder snel, maar gestaag. Iedereen liep dapper door voor ongeveer 25 minuten, aangemoedigd door ouders, grootouders en andere belangstellenden langs de route. Tijdens de EHC-viering de zondag erna werden de kinderen in een speciaal filmpje bedankt voor hun inzet door een medewerkster van KIKA, waarna het eindbedrag bekend werd gemaakt.

Het geweldige bedrag is geworden €1151,35! Vanuit de kerk werd dit beloond met een groot  applaus. De kinderen waren zichtbaar trots. En wij ook