Ceciliafeest

Op 22 november is het officieel Ceciliafeest. Cecilia is de patrones van muzikanten.

Ook bij het Gemengd Koor word hier dan bij stilgestaan en worden dan met name de jubilarissen in het zonnetje gezet.

Dit jaar waren er 2 jubilarissen bij het Gemengd Koor waar we speciale aandacht aan hebben besteed.

Herman Harink; hij is maar liefst 50 jaar lid! De basis voor het zingen is vroeger al thuis gelegd want op de zaterdagen werd er thuis in de keuken gezongen en gedanst. Herman vond het zingen zo leuk dat hij zich aanmeldde bij het Herenkoor, waar hij toen, 30 jaar jong, veruit het jongste lid was. In al die jaren heeft hij heel wat meegemaakt binnen het koor; leden zien komen en gaan en het Herenkoor zien groeien naar een Gemengd Koor. Herman is een gewaardeerd lid die naast het zingen met zijn fijne tenorstem ook graag de handen uit de mouwen steekt door bijvoorbeeld de zangmappen op orde te houden.

Mariet Kleinlangevelsloo; zij is ook al 40 jaar lid! Mariet kennen we als een trouw lid, waar we op kunnen bouwen. Ze is altijd aanwezig met haar enorm zuivere stem. Zelf noemde ze zichzelf wel eens “Geluidsopvulling”, maar hiermee doet ze zichzelf toch wel te kort! Mariet zingt altijd een zuivere noot, aldus de dirigent. Ook haar betrokkenheid bij het koor is groot. Want ook Mariet vervult naast het zingen ook andere taken binnen het koor. Zo zit zij inmiddels al aan haar 2e periode als secretaresse in het bestuur.

Beide leden kregen uit handen van pastor Hans de Vries een oorkonde en een mooie bos bloemen tijdens de eucharistieviering van zaterdag 25 november. Na afloop van de viering was er gelegenheid om beide te feliciteren en nog even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee.

Op zondag 26 november was er nog een feestelijk samenzijn van het Gemengd Koor. Hier werd een speech gegeven voor Herman en Mariet en werd er nogmaals geproost op de jubilarissen. Na een fijne lunch werd de ochtend afgesloten. Namens de geloofsgemeenschap hartelijk dank voor jullie inzet en toewijding als verdienstelijke leden van het Gemengd Koor!