Kerktelefoon

Al heel lang is de mogelijkheid om kerkdiensten vanuit onze kerk thuis te ontvangen.

Heel in het verleden liep dat via een aansluiting van KPN naar de radio in de huiskamer. Rond 2004 gaf KPN aan niet langer kerkradio’s te willen aansluiten en er geheel mee te stoppen. Om die reden wordt het nog steeds kerkradio genoemd.

Rivendel Eletronics uit Borne is hierop ingesprongen door het kunnen leveren van een soort walki-talkie systeem. Deze hebben een ontvangst via een zender bij ons in de toren en hebben een reikwijdte van ongeveer 5 km. Voor de zender in de toren moet jaarlijks zendrechten worden betaald.Sinds enkele jaren hebben de meeste kerkradio luisteraars een nieuw model ontvanger die minder storingsgevoelig is.

Heel veel parochianen vinden het prettig om de wekelijke diensten mee te kunnen vieren.Ook alle andere vieringen zoals uitvaarten en volkskerstzang kunnen worden beluisterd. Zelfs bij de aanvang van een dienst worden de luisteraars niet vergeten door de voorganger en worden ook zij welkom geheten. Als u het op prijs stelt kan er ook een misboekje bij u thuisbezorgd worden, zodat u thuis alles mee kunt vieren.

Al vanaf het begin van de kerkradio in Heino zijn de kosten nog steeds € 7.00 per maand.

In overleg is het ook mogelijk om enkele weken een radio op proef te hebben.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met:

Anton Wilms tel 392275

Jan Holtkuile tel 391620