De Kerststalgroep

Het was in het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw dat aan Lien van den Hoogen werd gevraagd om de oude kerststal op te lappen. Een nieuw decor achter de stal was hoogst noodzakelijk.
Uiteindelijk werd er besloten een compleet nieuwe kerststal te bouwen onder haar co√∂rdinatie. Er
werden mensen gezocht om voor de nieuwe beelden kleren te naaien. Ton Smit, lid van het parochiebestuur en orthopedisch schoenmaker, maakte voor alle poppen leren schoenen en voor de kamelen echte leren zadels.

Bertus Maatman van de klussengroep bouwde een hele nieuwe stal. Beide heren zijn overigens al
overleden. Zij kijken nu vanaf een hemelse plek naar wat wij op aarde doen. Op 18 december 1989 werd de groep voor het eerst in de kerk neergezet. Een hele bijzondere samenstelling, want zelfs een iets minder kale broer van pastor Mijnhout is als herder bij de stal te vinden. In de loop der jaren werden herders ouders, de kudde schapen groter en er werden zelfs kinderen geboren bij de herdersfamilie. En er kwamen ook donkere engeltjes uit de hemel aangevlogen om ons van het kindje in de stal te vertellen. Een nieuwe bordercollie werd toegevoegd en er kwam zelfs een herder bij die uit een ander vaatje (een put) water komt pompen.
Vorig jaar is de kerststal in een vrijgekomen zijbeuk neergezet. Daar zal ook dit jaar het
kersttafereel uitgebeeld worden. Maar eerst moeten Lien van den Hoogen en haar
man en nog een groepje hulptroepen alles weer van de zolder naar beneden
sjouwen. Het schijnt goed te zijn voor hun conditie, maar het is vooral goed
voor de honderden bezoekers die elk jaar onze prachtige kerstgroep en kerststal
komen bewonderen.