World Servants steken de handen uit de mouwen bij het parochiecentrum

Op zaterdag 19 september hebben we het plein van het parochiecentrum schoongemaakt.

Dit was een mooie klus met hulp van een grote groep jongeren van de World Servants.

We hadden de middag opgedeeld in 2 rondes. Van 13.00-15.00 en van 15.30-17.30. Elke ronde kwam er een groep van 20 jongeren. Na een korte inleiding ging de helft van de groep aan het werk. De zon scheen, het was een prachtige dag om buiten aan het werk te zijn.

Vol enthousiasme gingen ze aan het werk met onkruidkrabbers en bezems.

De andere helft kreeg ondertussen een rondleiding door de kerk.

Hier was er oprechte interesse van de jongeren. Het leidde soms tot mooie discussies over verschillen tussen geloven. Halverwege de ronde was het tijd voor een korte pauze en werd er vervolgens geruild. Zo kwam elk aan de beurt om de handen uit de mouwen te steken.

Na het afscheid van de eerste groep, was er voor ons vrijwilligers, even een koffiepauze. Om daarna weer met frisse moed door te gaan met de tweede groep jongeren.

De tweede ronde was een herhaling van de eerste. Wederom een flinke groep enthousiaste jongeren. En zo kwam het dat we aan het eind van de middag het hele plein klaar hadden.

De World Servants jongeren kregen van ons als dankjewel een boekenlegger mee, op de voorkant een mooie foto van onze kerk en op de achterkant de 7 werken van barmhartigheid.

Ook wij werden bedankt voor een fijne middag met een kaart en zonnebloemzaden. Het was een zeer geslaagde actie!

Ilse Kanters – Johan Meulman – Jan Holtkuile – Marcel v. Beek – Natascha Berendijk