Sirkelslag 2020

De kinderen van groep 8 van basisschool de Dolfijn zijn weer begonnen met het vormselproject als voorbereiding op het vormsel dat plaats vind op zaterdag 21 maart a.s. Eén van de vaste onderdelen van dit project is Sirkelslag. Dit jaarlijks terugkerende spel wordt gespeeld door heel Nederland en een deel van België. Dit jaar met maar liefst een totaal van 750 groepen jongeren. Op de Dolfijn deden er dit jaar genoeg kinderen mee van groep 8 om zelfs weer 3 groepen te vormen.
Zo was er ook wat onderlinge competitie, altijd leuk op de avond zelf om het fanatisme te zien

.

meer foto’s

Afgelopen vrijdag 7 februari was het dan zover, rond 19.00 uur kwamen de hulpouders al binnen en ook de kinderen begonnen binnen te druppelen. De groep hulpouders kregen de eerste instructies en namen vast plaats in het lokaal waar ze ingedeeld waren. De eerste handelingen om het spel te kunnen starten werden al gedaan. Ondertussen waren alle kinderen ook aanwezig en konden we ze welkom heten en alvast een tipje van de sluier optillen. Ondanks dat Sirkelslag al jaren dezelfde formule heeft qua verloop van de avond, was het dit jaar toch een beetje anders dan anders. Dus ook voor ons, als doorgewinterde organisatie, was het even zoeken. Zo moesten we het spel bijvoorbeeld al starten voordat de echte live-uitzending was begonnen. Gelukkig verliep het zonder al te veel struikelblokken. De kinderen moesten letterlijk in het donker het eerste spel spelen. Na dit begin in het donker begon dan de live-uitzending van het spel om klokslag 19.40 uur. Het verdere verloop van de avond werd aan elkaar gekletst door Klaas van Kruistum en Elbert Smelt. Aan de hand van het Bijbelverhaal over Jona moesten de groepen allerlei opdrachten uitvoeren. Zo moest er bijvoorbeeld geblinddoekt en achter elkaar aanlopend bladeren gevonden worden in het lokaal. Dit jaar moest er voor het eerst samengewerkt worden met een ander team ergens in Nederland. Dit team kreeg je automatisch toegewezen aan het begin van de uitzending. Zo hadden we contact met heel andere plaatsen en moest er bijvoorbeeld een rebus naar elkaar toegestuurd worden via de app, om deze dan van elkaar op te lossen. Ondanks dat de opdrachten dit keer wat meer denkwerk benodigde en minder actie, werd er toch enthousiast mee gedaan door de kinderen. We zagen deze avond enthousiasme, plezier, gezelligheid en teamwork! Het was dan ook al snel 21.30 uur geweest en dus tijd om naar huis te gaan. Normaal gesproken kunnen we dan afsluiten met in ieder geval de uitslag van de onderlinge strijd van de teams in Heino, maar ook dit onderdeel was dit keer anders dan anders. Helaas moesten we de kinderen dus zonder een uitslag naar huis sturen. Gelukkig werd in het weekend de uitslag dan toch bekend en zijn de kinderen op maandag verrast met een mailtje van het jongerenpastoraat Heino, met hierin de uitslag. Deze uitslag willen we jullie natuurlijk ook niet onthouden, dus bij deze….

De Dolfijn 1 – plek 151

De Dolfijn 2 – plek 154

De Dolfijn 3 – plek 350

Zoals jullie kunnen zien hebben onze 3 groepen het geweldig gedaan! Want zoals al eerder is genoemd, deden er in het totaal 750 groepen door heel Nederland en een deel van België mee!

Ook mag wel genoemd worden, dat onze groepen tot de jongste behoren.

De kinderen gaan nu verder met de rest van het vormselproject. Binnenkort gaan ze een dagje naar Utrecht, hier is ook een ontmoeting met hun vormheer mgr Woorts. Ook een vormelingendag staat nog op de planning bij voldoende aanmeldingen en natuurlijk op zaterdag 21 maart het Vormsel zelf.

We houden jullie op de hoogte.

Jongerenpastoraat Heino