Laat ik mij voorstellen

Mijn naam is Ria Doornbusch en ik mag sinds 2007 pastoraal werkster zijn in ons bisdom Utrecht. Ik ben opgegroeid in Dedemsvaart en tot mijn 39e jaar altijd actief geweest in de geloofsgemeenschap St. Vitus in Dedemsvaart.

Mijn hart wordt warm onder anderen als ik bij de Diaconie betrokken raak. Hoe kan het ook anders als je voorouders gewoond hebben in het ‘armenhuis’ van de katholieke kerk, mijn ouders het ook niet breed hebben gehad en zelf ook tot mijn 39e in de bijstand heb geleefd met een halve baan als activiteitenbegeleidster in zorgcentrum Avondlicht, nu Baalderborg in Dedemsvaart.

Mijn zevenjarige theologieopleiding heb ik in deeltijd gevolgd in Hengelo bij de Fontysopleiding. Na mijn opleiding mocht ik in 2007 mijn eerste benoeming ontvangen voor de parochie Viergaarden in Duiven, Westervoort, Loo en Groesen. In de jaren die volgden werd er samengewerkt met de buurtparochie en zijn we samengevoegd. Uiteindelijk ben ik daar na negen jaar geëindigd met dertien geloofsgemeenschappen.

Toen mijn moeder meer mantelzorg nodig had, heb ik zes jaar geleden gevraagd om een nieuwe benoeming. Mijn tweede benoeming heb ik in Twente aanvaard bij de Parochies HH. Jacobus en Johannes, de Heilige Geest en De Goede Herder, ook dertien geloofsgemeenschappen.

En nu is de tijd en de mogelijkheid om richting het Vechtdal en Salland te gaan werken, waar ik ontzettend blij mee ben. Zoals u leest is mij de parochie Emmanuel niet onbekend, dit kan soms lastig zijn, maar het heeft ook zijn voordelen.

Als pastor wil ik graag nabij zijn via verschillende mogelijkheden. Een gesprek, ontmoeting op straat, of via sociale media, (facebook, twitter, instagram). En daarbij op het spoor komen van de Eeuwige.

En wat de invulling van mijn vrije tijd betreft, dat wordt gevuld met foto’s maken, tuinieren, wandelen, tafeltennis, en Lourdes.

Ik zie er naar uit om u te ontmoeten en samen te werken met de vele vrijwilligers, en met mijn collega’s in het pastoraat; dat alles in mijn nieuwe werkomgeving de Emmanuelparochie.

We zien elkaar!

Ria Doornbusch, pastor