Expositie ‘het Mysterie van het Leven’

In de huidige tijd van toenemende individualiteit wil de werkgroep ‘Kunst in de Kerk’ in Raalte mensen stimuleren met elkaar in gesprek te gaan waarbij kunst als katalysator wordt gebruikt. Wij geloven dat er begrip en gemeenschap ontstaat als mensen elkaar ontmoeten.

Verschillende Raalter kunstenaars, professionals en amateurs, is gevraagd iets te maken rondom het thema ‘het Mysterie van het Leven’. Er zijn schilderijen maar ook installaties, keramiek, foto’s, glaswerk, naaldkunst en gedichten. Leerlingen van Carmel College Salland en van basisschool ‘de Gouden Emmer’ uit Heino, hebben ook iets bijzonders gemaakt.

Natuurlijk zijn ook de onlangs geconserveerde secco’s te bewonderen.

Alle kunstenaars hebben verwoord hoe ze, in relatie tot het thema, gekomen zijn tot het kunstwerk dat te zien is in de kerk. Dit alles om bezoekers te stimuleren na te denken over wat er te zien is en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De expositie wordt gehouden van 15 juni – 10 augustus in de Plaskerk, de Plas 1 te Raalte. De eeuwenoude Plaskerk, in het centrum van Raalte, is van oudsher een plek waar mensen zich bezighouden met levens- en zingevingsvragen. Er is een koffiehoek waar u onder het genot van een kop koffie of thee uw ervaringen kunt delen.

Openingstijden: woensdag van 9.30 – 13.00 uur

 vrijdag van 13.00 – 17.00 uur

zaterdag van 11.00 – 15.00 uur

Voor scholen en groepen is het mogelijk op andere tijden langs te komen. U kunt daarvoor bellen naar 0572- 353350 of 06-49728820

De entree is vrij. Er staat wel een bus voor een vrijwillige bijdrage.