Adventsactie

Adventsactie

De advent is weer begonnen en daarmee de start van de adventsactie van dit jaar. Het thema is Kinderen brengen hoop moeder is geworden, weet dat je leven daarmee wezenlijk verandert. Opeens maak je deel uit van iets groters. In onze kinderen wordt geschiedenis zichtbaar, maar ook toekomst. Zo brengen ze hoop. Hoop dat ze een verschil ten goede zullen maken. Hoop op een betere toekomst voor iedereen. Hoop ook, dat zij het Licht van de wereld in zich zullen dragen, net als destijds die kleine baby in Bethlehem…

Jaarlijks voeren we campagne tijdens de vier weken voor Kerstmis: de adventsperiode. Centraal in de Adventsactiecampagne staan moeders en kinderen. Slechte economische omstandigheden, oorlogen en klimaatverandering veroorzaken problemen die vooral vrouwen en kinderen treffen. Daarom steunt Adventsactie dit jaar vier projecten die zich richten op hulp aan deze kwetsbare groepen.

* Aanpak moeder- en kindsterfte in El Salvador

* Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru

* Verbeteren van de geboortezorg in Somalië

* Toegankelijke gezondheidszorg in Niger

In deze uitgave van het Kerkepad vindt u het adventsactie zakje bijgevoegd. U kunt uw zakje inleveren in de daarvoor bestemde melkbus achter in de kerk. Wilt u meer lezen over de goede doelen dan vindt u in het kerkportaal folders hierover.